Vodeći se mišlju da svatko od nas mora imati određeni set vještina kojima će kročiti kroz život bez poteškoća, udruga KultAkt za polaznike je pripremila različite projekte pokrivajući učenje raznih vještina. Jedna je od projekata Škola životnih vještina koja će uz pomoć stručnjaka pokušati sudionicima usaditi nove vještine.
 
Dugoročni ciljevi ovog projekta jesu povećati broj mladih, ali i onih starijih koji su željni novih znanja i vještina iz područja financija i kuhanja. Znanja koja će steći na ovom projektu koristit će im čitav život te će ih lako moći prenositi na druge. Kratkoročni su ciljevi potaknuti mlade na učenje novih vještina iz područja kuhanja i financija na nov i zanimljiv način. 
 
 
Škola životnih vještina potrebna je svakom mladom čovjeku danas, kada uz ubrzani razvoj tehnologije ne stignemo učiti o esencijalnim stvarima poput osnova kuhanja ili ispunjavanja uplatnice u pošti. To su vještine koje su potrebne svima, bez obzira na dob. Želimo ih približiti svima, ali na zabavan i zanimljiv način.