Zimska škola kulture 

Projekt je zamišljen kao niz interaktivnih radionica u vrijeme Adventa. Radionice su besplatne, a za sudjelovanje na radionicama potrebno je ispuniti prijavnicu. Maksimalan broj djece po radionici je 25, kako bi se svima mogli posvetiti jednako. Radionice se održavaju kroz tri subote u prosincu u prijepodnevnom terminu od 10:00 do 12:00 sati, u kulturnim institucijama Grada Osijeka.

[Pročitaj više]

 


Kultura kritičkog razmišljanja

Kultura kritičkog razmišljanja projekt je namijenjen učenicima viših razreda srednjih škola, a održava se tijekom tri uzastopne subote; 28. listopada, 4. studenog i 11. studenog 2017. godine. U projektu sudjeluju učenici škola: III. gimnazije Osijek i Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića. Osim škola, kao suradnici na ovom projektu sudjeluju i Državni arhiv u Osijeku, Hrvatska udruga nastavnika povijesti, Hrvatska Mensa te Knjižara Nova. 

 

Ljetna škola kulture 

Ljetna škola kulture je projekt namijenjen djeci od 6 do 12 godina s ciljem upoznavanja institucija kulture u Gradu Osijek. Projekt se realizira kroz organizaciju niza radionica koje omogućuju približavanje kulture i umjetnosti djeci na zabavno-edukativan način. Projekt je prvi puta pokrenut 2016. godine.

[Pročitaj više]


Kultura zdravog života

Kultura zdravog života obuhvaća športsko-rekreativne aktivnosti organizirane kroz jedan dan u prirodi. Cilj projekta je kroz različite športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenom približiti ljudima aktivan život i važnost zdrave prehrane, te okupiti rekreativce i stručnjake koji bi prenijeli svoja nutricionistička znanja i vještine bavljenja fizičkim aktivnostima zainteresiranim građanima.

[Pročitaj više]


Dan kulturalne raznolikosti

Dan kulturalne raznolikosti nastao je u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek, IAESTE Osijek, Proni centrom za socijalno podučavanje, udrugom PLANTaža i Savjetom mladih grada Osijeka.  Cilj je projekta pokazati kulturalnu raznolikost našeg grada, kao i osvijestiti domaćine o broju stranih studenata koji su trenutno na razmjeni u Osijeku. 

[Pročitaj više]