Udruga KultAkt

O nama

 

Mi smo skupina mladih ljudi različitih profesionalnih usmjerenja, kojima je zajednička želja da doprinose aktiviranju kulturne i kreativne scene u svojem gradu.

Iz promišljanja kako oživjeti kulturno i kreativno poduzetništvo u Osijeku nastala je ideja za osnivanjem ove neprofitne, dobrovoljne, neovisne i nepolitičke organizacije, a do naziva smo došli sklapanjem dviju nama vrlo važnih riječi: kultura i aktivnost.

U svojoj sredini vidimo brojne mogućnosti, ali i potrebu, za stvaranje različitih kulturnih sadržaja, a do njihovog ostvarenja vjerujemo da možemo doći samo kroz aktivnost i trud, prvenstveno naših članova, ali i svih drugih koji dijele našu viziju i u našem radu nas podržavaju.

Vizija kojom se vodimo je: kultura kao potreba svakog čovjeka, a naša misija: primjena stečenog interdisciplinarnog znanja kroz umrežavanje dionika kreativnih i kulturnih industrija u regiji.

Zbog toga što vjerujemo da je kultura potreba svakog čovjeka, nastojimo osmisliti i ponuditi aktivnosti u kulturi koje će biti pristupačne i zanimljive različitim skupinama. Tako imamo aktivnosti za opću javnost, ali i one usmjerene specifično djeci ili mladima, kako bi kod njih probudili ili osvijestili potrebu za kulturnim sadržajima, kao i pružili informacije o tome kako do tih sadržaja doći. U tome procesu želimo povezati različite organizacije i institucije koje se bave sličnim sadržajima, kako bi konačni rezultat bio što bogatiji i sveobuhvatniji.

Naši su ciljevi:

Razvoj i promocija kulture razvoj kulturnih i kreativnih industrija u Hrvatskoj i regiji, promocija kulturnih i kreativnih industrija, suradnja s institucijama, poduzetnicima, nevladinim udrugama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Razvoj i promocija menadžmenta razvoj i promocija kulturalnog menadžmenta, razvoj i promocija projektnog menadžmenta, razvoj i promocija turističkog menadžmenta.

Uključivanje mladih – educiranje i poticanje proaktivnosti i kreativnosti kod mladih, promicanje volonterstva, solidarnosti i razvijanje partnerstva na svim razinama društva.

Podizanje svijesti šire zajednice o prethodno navedenim ciljevima.

KOJE DJELATNOSTI OBAVLJAMO? 

 • Educiranje i poticanje proaktivnosti i kreativnosti kod mladih kroz volonterstvo 
 • Interkulturalni dijalog sa sličnim udrugama i pravnim osobama kroz međunarodna prijateljstva i suradnje 
 • Promicanje dobrog upravljanja kroz vlastiti primjer vođenja udruge i projekata odnosno programa i konferencija 
 • Utjecaj na razvoj lokalne zajednice kroz doprinos udruge 
 • Javno informiranje o vlastitom radu i suradnja s medijima kako bi se prenijele informacije javnosti 
 • Inovatorstvo i socijalno poduzetništvo te informiranje o istom 
 • Razvoj i promocija kulturalnih praksi poput informiranja i svjesnosti o važnosti kulturalne baštine, izvedbenih umjetnosti, vizualnih umjetnosti, audio vizualnih umjetnosti, interdisciplinarnih kulturno – umjetničkih djelatnosti, obrazovanja, društvenih i humanističkih znanosti te umjetnosti 
 • Kroz književno nakladničku djelatnost i vlastite publikacije informirati javnost o problematici kojom se udruga bavi 
 • Kroz cjeloživotno obrazovanje utjecati na nastanak i korištenje više znanja i vještina u lokalnoj zajednici 
 • Prezentiranje rada i stečenog znanja i iskustva kroz organizaciju domaćih i međunarodnih znanstvenih i znanstveno stručnih skupova, škola, kongresa i seminara 
 • Savjetovanje i pomaganje drugim udrugama, pojedincima, akademskoj zajednici i ostalima.
Posao u institucijama ili (samo)zapošljavanje?

 

ONLINE PROJEKTI

Kreativna škola kulture 2020.

 

PROGRAMI I PROJEKTI

imate li pitanje za nas?
JAVITE NAM SE

3 + 5 =