Kultura zdravog života obuhvaća športsko-rekreativne aktivnosti organizirane kroz jedan dan u prirodi.

U sklopu projekta organiziraju se različite vježbe – istezanje/zagrijavanje i vježbe za kralježnicu, joga, pilates i vještina kretanja – parkour. U neposrednoj blizini postavljaju se štandovi za informiranje posjetitelja o temama kao što su zdrava prehrana, pravilan način tjelovježbe te opasnosti ovisnosti.

Informativni dio manifestacije vode doktori medicine, nutricionisti, športaši, proizvođači zdrave hrane te suradnici uključeni u aktivnosti vezane za športske i rekreativne aktivnosti.

Cilj projekta je kroz različite športsko-rekreativne aktivnosti na otvorenom približiti ljudima aktivan život i važnost zdrave prehrane, te okupiti rekreativce i stručnjake koji bi prenijeli svoja nutricionistička znanja i vještine bavljenja fizičkim aktivnostima zainteresiranim građanima.

Kultura zdravog života održala se 17. lipnja 2017. od 10 do 18h kod Školjke.

 

Projekt Kultura zdravog života je sufinanciran sredstvima proračuna Osječko – baranjska županije.

Pokrovitelj projekta je Grad Osijek.

Suradnici su projekta Studio “Eccentric”, Sportski centar Infinitum, Planinarsko društvo Zanatlija,Vege Lege, NK Osijek, Protein Shop Osijek, Teakwondo klub Osijek, Parkour Škola Osijek, Hangar (Centar osobne moći),Med bake Rozalije i Savjet mladih grada Osijeka, te kolege iz Udruge Plantaža koji su zaslužni za uređenje eksterijera. 

SLUŽBENI PROGRAM: 

10:00 POSTAVLJANJE ŠTANDOVA – SVI POSJETITELJI SU POZVANI U OBILAZAK I DRUŽENJE
11:00 SLUŽBENO OTVARANJE DOGAĐAJA UZ NOGOMETAŠA NK OSIJEKA MARINA MAGDIĆA
11:15-12:00 PREDAVANJE – PROF. DR. SC. JOVICA HARDI, REDOVITI PROFESOR U TRAJNOM ZVANJU NA OSJEČKOM PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOM FAKULTETU
12:00:12:45 STUDIO “ECCENTRIC”
13:30-14:45 PARKOUR OSIJEK
15:00-15:30 SPORTSKI CENTAR INFINITUM (CARDIO)
16:00-16:30 SPORTSKI CENTAR INFINITUM (VJEŽBE SNAGE)
18:00 KRAJ DOGAĐAJA 

Kako je sve izgledalo na prvom izdanju Kulture zdravog života, pogledajte u našoj galeriji.