no images were found

Pozivamo sve zainteresirane osobe u starosti od 15 do 30 godina koji žele naučiti neke nove vještine ili usavršiti već postojeće da nam se pridruže na projektu Škola životnih vještina koji će se održati kroz pet srijeda između 2. svibnja i 30. svibnja na Odjelu za kulturologiju, Trg Svetog Trojstva 3.

30. svibnja s početkom u 17 sati održati ćemo i zadnje predavanje Škole životnih vještina. Mladen i Martina iz udruge Nutricionizam Balans upoznati će nas s našim svakodnevnim energetskim potrebama i objasniti nam u koju skupinu pripadamo po stanju uhranjenosti. Također, s najčešće upotrebljavanom metodom u praksi, metodom 24-satnog prisjećanja, svakome od na procijeniti će način prehrane i dati nam generalne savjete za njeno poboljšanje ovisno o načinu života i mogućnostima svakoga pojedinca. Nakon predavanja o pravilnoj prehrani, na posljednjem predavanju ovogodišnje Škole životnih vještina, Teo i Gabrijel iz udruge Financijski impuls održati će predavanje pod nazivom Jesi li financijski pismen/a? u kojemu ćemo ponoviti sve što smo radili na prijašnja četiri predavanja te saznati i neke nove stvari. Predavanje će završeno Kahoot kvizom u kojemu će osoba s najviše znanja o financijskoj pismenosti, kući ponijeti i nagradu.

Zahvaljujemo našim predavačima na održanim predavanjima, a sa Školom životnih vještina vratit ćemo se i iduće godine!

Vođeni idejom da svaka mlada osoba danas mora imati određeni set vještina koje će joj pomoći u svakodnevnom životu i osamostaljenju, pripremili smo projekt Škola životnih vještina koji u ovom izdanju uključuje školu kuhanja i financijsku pismenost.

Projekt je zamišljen kao skup interaktivnih predavanja, odnosno radionica koje će držati članove Udruge KultAkt, ali i suradnici na projektu među kojima su Udruga Nutricionizam Balans koja će nastojati kroz predavanja promicati zdrav način života utemeljen na znanstveno potvrđenim načelima, a udruga Financijski impuls održat će nam niz interaktivnih radionica putem kojih ćete imati priliku upoznati osnove financijske pismenosti.

Mi smo spremni naučiti nešto novo, a ukoliko ste i vi, očekujemo vas vidjeti na radionicama!

Projekt je financiran sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije.