Održan je Susret predstavnika nezavisne scene Osijeka i Novog Sada gdje smo zajedno s još 10 predstavnika udruga i organizacija koje djeluju izvan institucionalnog sektora posjetili Novi Sad, Europsku prijestolnicu kulture 2021. Susret je organizirala Fondacija Novi Sad 2021., a voditeljima organizacije programa Novi Sad – European Capital of Culture 2021 te predstavnicima 15 novosadskih udruga i organizacija predstavili smo rad naših udruga te ponudili mogućnost suradnje na projetktima s ciljem povezivanja kulturne scene ovih dvaju gradova.

Predstavljanje udruga u Kulturnoj stanici Eđšeg

Osim Kultakta, na susretu su sudjelovali i Udruga PLANTaža, Plesni studio Shine, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Osijek 1862.“, Udruga Slama, Udruga ReArt, Vokalni ansambl Brevis (Institut za zborsku glazbu Polifonija), Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Osijek, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“, Teatar to Go i Udruga za rad s mladima Breza. Koordinator ove projektne suradnje Osijeka i Novog Sada je Igor Marvin, a osim njega, na susretu su bile i Danijela Klobučar, predstavnica Odsjeka za kulturu grada Osijeka te Kristina Mur, privremena ravnateljica Kulturnog centra Osijek.

Predstavnici osječke kulturne scene

Upoznali smo se i s konceptom kulturnih stanica, koje se otvaraju u Novom Sadu tijekom pripremnog programa kulturne prijestolnice. Kulturne stanice su kulturni centri kojima je cilj kulturna decentarlizacija. Susret je održan u Kulturnoj stanici Eđšeg, a posjetili smo i Kulturnu stanicu Svilara te se upoznali s njezinim radom. Vjerujemo kako će nam ovaj susret s novosadskim udrugama donijeti nove i zanimljive suradnje na projektima, čemu se jako veselimo.

Kulturna stanica Svilara