Studenti treće godine preddiplomskog studija, smjer kulturalni menadžment, na Akademiji za umjetnost i kulturu pohađaju kolegij Rad na projektu. U dogovoru s nositeljicom kolegija, doc. dr. sc. Martom Borić Cvenić, Ana-Marija i Ema su studentima predstavile rad udruge KultAkt te iznijele mogućnosti volontiranja u udruzi kako bi stekli znanja u pripremi i realizaciji projekata.

Prva aktivnost putem koje se studenti mogu uključiti u volontiranje u udruzi je kroz sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju projekta Zimska škola kulture. Studenti će imati prilike upoznati se sa svim zadatcima potrebnima za realizaciju projekta pod mentorstvom člana Izvršnog odbora udruge.

Osim sudjelovanja u Zimskoj školi kulture, pružena im je i prilika za osmišljavanje vlastitog projekta te njegova provedba. Kroz osmišljavanje i provedbu projekta, imat će mogućnost zajedno s članovima udruge KultAkt naučiti kako oblikovati ideju unutar zahtjeva i ograničenja izvedbe.
 

Studenti su iskazali veliki interes za predložene aktivnosti i veselimo se nadolazećim projektima. Vjerujemo da ćemo i mi i oni mnogo naučiti kroz ovu suradnju.