Stigla nam je još jedna Ljetna škola kulture, a u četvrtom izdanju očekuje nas mnoštvo zanimljivih radionica tijekom tri termina: 15. lipnja, 28. lipnja i 29. lipnja.

Ljetna škola kulture projekt je koji je nastao u sklopu programa Škola kulture. Projekt je namijenjen djeci od 6 do 12 godina, a osmišljen je kao niz radionica nastalim u suradnji s kulturnim institucijama grada Osijeka s ciljem približavanja kulturnih institucija te kulture i umjetnosti djeci na edukativan i zabavan način. Također, radionicama želimo educirati roditelje i opću javnost o važnosti posjeta kulturnih institucija.

Radionice:
15.lipnja 2019. u 10:00 Muzej likovnih umjetnosti
u 11:15 Kino Urania

28. lipnja 2019. u 10:00 Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

29. lipnja 2019. u 10:00 Muzej Slavonije
u 11:15 Muzej školjaka i vodenog svijeta

Već ove subote započinju radionice kada ćemo posjetiti Muzej likovnih umjetnosti gdje će polaznici doživjeti Muzej na jedan sasvim drugačiji način. Iz svoje će perspektive imati priliku nacrtati prostor Muzeja, a te će se slike spremiti u fundus koji ćemo pohraniti za buduće generacije.

Nakon toga slijedi nam izrađivanje što maštovitijih maskica iz crtića Tajni život ljubimaca 2 u Kinu Urania s početkom u 11:15 sati. Djeca će izrađivati maske svojih omiljenih likova s kojima će moći ponosno ići u kino pogledati mogu li Max, Grudica, Gigi i ostatak ekipe pronaći svoju unutarnju hrabrost i suočiti se s najvećim strahovima.

Sve radionice su besplatne, samo je potrebno prijaviti se, a to je moguće učiniti ovdje. Dodatne informacije o radionicama Ljetne škole kulture moguće je pronaći na službenom Facebook događaju i Facebook stranici Škola kulture.

Suradnici ovogodišnje Ljetne škole kulture su: Muzej likovnih umjetnosti, Kinematografi Osijek, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Muzej Slavonije te Muzej školjaka i vodenog svijeta.

Nestrpljivo iščekujemo početak radionica, a kako nam je bilo prošle godine, možete pogledati na fotografijama.

no images were found

*Projekt Ljetna škola kulture je sufinanciran sredstvima Proračuna Županije.