no images were found

Pozivamo sve zainteresirane osobe u starosti od 15 do 30 godina koji žele naučiti neke nove vještine ili usavršiti već postojeće da nam se pridruže na projektu Škola životnih vještina koji će se održati kroz pet srijeda između 2. svibnja i 30. svibnja na Odjelu za kulturologiju, Trg Svetog Trojstva 3.

Nastavljamo i ovaj tjedan s četvrtim predavanjem Škole životnih vještina. Predavanje će se održati 23. svibnja s početkom u 17 sati, a na njemu će biti Dorotea iz udruge Nutricionizam Balans i Mario iz udruge Financijski impuls. Tijekom prvog predavanja pod nazivom Povoljna pravilna prehrana, Dorotea će nas upoznala s trendovima pravilne prehrane, prvenstveno sa superhranom te njihovim „tradicionalnim“, to jest alternativama s naglaskom na povoljnost, dostupnost i korištenje lokalnih proizvoda. Na drugom predavanju Što proizvode financijske institucije? Mario će nam ispričati kako se koristiti financijskim proizvodima i štednjama za najbolje upravljanje vlastitim novcem. Također ćemo detaljnije naučiti razliku između osiguranja, dobrovoljne mirovinske štednje i ulaganja u investicijske fondove te što razlikuje banke od stambenih štedionica. Posljednja predavanja Škole životnih vještina moći ćete čuti iduću srijedu, 30. svibnja s početkom u 17 sati.

Vođeni idejom da svaka mlada osoba danas mora imati određeni set vještina koje će joj pomoći u svakodnevnom životu i osamostaljenju, pripremili smo projekt Škola životnih vještina koji u ovom izdanju uključuje školu kuhanja i financijsku pismenost.

Projekt je zamišljen kao skup interaktivnih predavanja, odnosno radionica koje će držati članove Udruge KultAkt, ali i suradnici na projektu među kojima su Udruga Nutricionizam Balans koja će nastojati kroz predavanja promicati zdrav način života utemeljen na znanstveno potvrđenim načelima, a udruga Financijski impuls održat će nam niz interaktivnih radionica putem kojih ćete imati priliku upoznati osnove financijske pismenosti.

Mi smo spremni naučiti nešto novo, a ukoliko ste i vi, očekujemo vas vidjeti na radionicama!

Projekt je financiran sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije.