no images were found

U srijedu, 2. svibnja započeo je prvi ovogodišnji projekt udruge, Škola životnih vještina, koji je osmišljen kao skup interaktivnih predavanja na kojima će mladi imati prilike učiti vještine koje možda nisu imali prilike naučiti ranije. U ovogodišnjem izdanju, projekt obuhvaća osnovne vještine kuhanja i zdrave prehrane te financijsku pismenost

Projekt će se održati kroz pet uzastopnih srijeda od 17:00 do 19:00 h, odnosno – 2. svibnja, 9. svibnja, 16. svibnja, 23. svibnja i zaključno s 30. svibnjem na Odjelu za kulturologiju, Trg Svetog Trojstva 3. Predavanja su namijenjena svima zainteresiranima u dobi od 15 do 30 godina koji žele naučiti neke nove vještine ili usavršiti postojeće, a nije potrebno prethodno se prijaviti za sudjelovanje na radionici.

Predavanja vezana za školu kuhanja i zdravu prehranu donosi nam Nutricionizam Balans s predavačima Mladenom Cestarom i Martinom Gložinić, a udruga Financijski impuls održat će nam niz interaktivnih radionica putem kojih će sudionici imati priliku upoznati osnove financijske pismenosti. 

Ove srijede započinjemo u 17:00 s predavanjem Pravilna prehrana – Uvod i osnovni principi. Predavači će sudionike upoznati s najčešćim terminima korištenim u svijetu nutricionizma, predstavit će osnovne sastavnice hrane i energetske potrebe ljudskog organizma. Nakon kratkog uvoda prezentirat će se generalni principi pravilne prehrane, a dobit će i konkretne savjete koji se u svakodnevnom životu mogu primjenjivati u svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja.

Nakon predavanja škole kuhanja, u 18:00 slijedi predavanje financijske pismenosti, a tema predavanja je Stvara li čovjek novac ili novac stvara čovjeka? Na ovom će predavanju polaznici moći čuti što je novac i kako je nastao, a također će se imati prilike upoznati s odgovornim korištenjem kartica, vrstama plaćanja te zaštitom od prijevara na Internetu, kao i s jednim od najosnovnijih pojmova – inflacijom i zašto je važna stabilnost cijena jedne ekonomije.

Dok nestrpljivo iščekujemo sljedeća predavanja, kroz nekoliko fotografija pogledajte kako nam je bilo na prošlom predavanju kada nas je Teo Kuzman upoznao s našim pravima i obavezama kao potrošačima te kome se možemo obratiti ako se ta prava krše.

Projekt je financiran sredstvima Proračuna Osječko-baranjske županije.

no images were found