no images were found

I ove godine nastavljamo u veseloj atmosferi s Danom kulturne raznolikosti. 25. svibnja ponovno se okupljamo u Drvenparku kako bi proveli vrijeme u druženju, sportu, glazbu, društvenim igrama te razmjeni iskustava sa studentima koji dolaze izvan Hrvatske.

Dan kulturne raznolikosti projekt je kojeg smo pokrenuli još u 2016. godini, a cilj samog projekta je poticati multikulturalnost te okupiti ljude različitih nacionalnosti, kultura i običaja kako bismo saznali više o njima i dobili uvid o životu i kulturnim obilježjima zemlje odakle dolaze. Dan kulturne raznolikosti obilježava se svaki godine na 21. svibnja, a mi ga proslavljamo u obliku piknika s raznim popratnim sadržajem poput glazbe, sportova, društvenih igara, kvizova i slično. Također, s obzirom na to da na pikniku sudjeluju razne studentske organizacije i udruge čija je djelatnost razmjena studenata, našim je suradnicima omogućeno da prezentiraju odlazne i dolazne razmjene svim sudionicima projekta. Na taj se način potiče uključenost sudionika u rad ostalih udruga i organizacija koji šire poruku o važnosti upoznavanja drugih kultura i običaja.

Pozivamo vas da s nama provedete Međunarodni dan kulturne raznolikosti. Očekuje vas piknik u Drvenparku, niz timskih i društvenih igara te zanimljive nagrade. Za uživanje u prirodnom ambijentu i upoznavanje sa studentima iz drugih zemalja i njihovih kultura potrebno je samo – pojaviti se! 

Ukoliko niste sportski tip i ne zanima vas povlačenje užeta ili potraga za blagom, ponesite dekicu i u hladu uživajte u opuštenoj atmosferi upoznavanja novih ljudi i kultura. Piknik je idealan za sve uzraste, kao i aktivnosti kroz cijeli dan.

Program:

  • 14:00 – Početak piknika i badminton (kroz cijeli dan)
  • 15:00 – Mali nogomet
  • 15:30 – Graničar
  • 16:00 – Povlačenje uža i skakanje u vrećama
  • 17:00 – Potraga za blagom i igra iznenađenja

Ovaj projekt nastao je u suradnji sa studentskim udrugama AIESEC Osijek Office, ESN Osijek i IAESTE Osijek te Udruga PLANTaža, a zahvaljujući Grad Osijek uživamo u Drvenparku.