Prva radionica za mlade pod nazivom “Kreiram svoje slobodno vrijeme” je održana 26. rujna u 18:00 h. Razgovarali smo o načinima kvalitetnog provođenja vremena i prilikama za takvo provođenje vremena u Osijeku.

Projekt, u sklopu kojeg se održavaju radionice, se provodi uz potporu Zaklade Slagalice i Grada Osijeka. Udruga PLANTaža je organizator projekta. Prostor održavanja radionica je ustupila Akademija za umjetnost i kulturu.

Sudionici radionice su naučili kako izraditi okviran plan provedbe slobodnog vremena koji će im biti primjenjiv u planiranju njihovog slobodnog vremena. 

U ugodnom društvu, odgovorili smo na dva pitanja: 


1. Gdje u Osijeku mogu provesti slobodno vrijeme vezano uz: 
a) sportske aktivnosti
b) kulturu i ples
c) tehničku kulturu i informatiku 


2. Na koji način provodim svoje slobodno vrijeme i što mi je potrebno u Osijeku kako bih ga provodio/la još kvalitetnije?

Svaka grupa je odgovorila na pitanja i kratko nam izložila do kojih su zaključaka došli. Svi smo se složili da postoji puno prilika u gradu za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te podijelili međusobna iskustva o volonterskom radu.

Naša Mihaela je predstavila nastanak slobodnog vremena i kratku povijest vezanu uz radno vrijeme i industriju te razvoj dokolice.

Laura nam je objasnila kako konkretno možemo provesti slobodno vrijeme kroz aktivno praćenje aktivnosti koje nam oduzimaju vrijeme i ne pridonose produktivno našim ciljevima.

Diana je predstavila volonterske mogućnosti i rad udruge KultAkt te naglasila kako KultAkt djeluje i koje prilike nudi. Poziva vas sve i da nam se javite i pridružite ako ste zainteresirani za ovakav tip provođenja slobodnog vremena.

Darija nam je predstavila rad udruge PLANTaža i neformalnog Saveza udruga Šibica i time dala dodatne informacije o potencijalnim aktivnostima otvorenim za mlade u gradu Osijeku.

Zahvaljujemo svim sudionicima ove radionice i podsjećamo vas da je iduća radionica na istom mjestu, u isto vrijeme iduću srijedu (3.10.), nadamo se da se vidimo u još većem broju!