Ljetnu školu kulture otvorili smo u subotu 15. lipnja 2019. u 10:00 s radionicom u Muzeju likovnih umjetnosti gdje smo crtali prostor Muzeja te pohranjivali crteže u fundus naše Udruge. Djeca i volonteri odlično su se zabavili crtajući Muzej iz svoje perspektive te su naš fundus ispunili krasnim radovima koji će se čuvati dugo godina.

 

Zabavu smo nastavili sat vremena kasnije u Kinu Urania gdje smo izrađivali maskice likova iz crtića “Tajni život ljubimaca 2” pomoću kolaža, škara i ljepila. Mladi su umjetnici maskice lako izradili uz pomoć naših volontera koji su se okušali u izradi istih.

 

Ovaj petak 28. lipnja družit ćemo se na dječjem odjelu Gradske i sveučilišne knjižnice od 10 do 11 sati. Tamo ćemo izrađivati knjigice od kolaža i kartona što će biti odlična prilika da se naši mali polaznici okušaju u pisanju. Ovom radionicom potiče se stvaralačka misao i kreativna vizija djece od rane dobi te će djeca, uz zabavu, naučiti nešto više i o samoj knjižnici.

Zadnje dvije radionice ovogodišnje Ljetne škole kulture održat će se 29. lipnja. Prvu radionicu izvest ćemo u Muzeju Slavonije od 10 do 11 sati gdje ćemo oblačiti lutke kao Antičke Rimljane, upoznati se s Antičkim lapidarijem Muzeja te izrađivati štitove, mačeve i lovorove vijence. Druga će se radionica održati u Muzeju školjaka i vodenog svijeta kamo ćemo se uputiti kako bismo kroz izradu morskih životinja od plastike podigli svijest o očuvanju okoliša. Zatvaranje projekta održat će se odmah poslije zadnje radionice, u Muzeju školjaka i vodenog svijeta u 12 i 15 h.

Sve radionice su besplatne, samo je potrebno prijaviti se, a to je moguće učiniti ovdje. Dodatne informacije o radionicama Ljetne škole kulture moguće je pronaći na službenom Facebook događaju i Facebook stranici Škola kulture.

Pogledajte kako je bilo na prvim radionicama Ljetne škole kulture.

Projekt Ljetna škola kulture sufinanciran je sredstvima Proračuna Županije.