Proslavimo zajedno Međunarodni dan plesa, 29. travnja 2019 na Trgu Ante Starčevića!

Upravo ovaj datum odabran je od strane Međunarodnog plesnog odbora prema rođendanu Jean Georgesa Noverrea koji je začetnik modernog baleta. Ovaj dan obilježava se od 1982. godine, ali u Hrvatskoj se slavi tek od 1999. godine. Osijek će ove godine Međunarodni dan plesa obilježiti 10. godinu za redom.

Cilj ovog događaja je promicanje plesne umjetnostiuživanje u plesuu i univerzalnosti koju ples donosi, ali i jačanje njezinog kulturnog položaja na međunarodnoj razini. Bez obzira na vašu dob i uzrast, pozivamo vas da nam se pridružite na ovaj rasplesani ponedjeljak i zajedno s nama i plesnim skupinama obilježite ovaj dan.

Potrrebno je ponijeti samo dobru energiju i veselo raspoloženje, te doći na Trg Ante Starčevića, u ponedjeljak 29. travnja u 18 sati. Skupa ćemo zaplesati koreografiju na „Mix song“ koju možete vidjeti na linku te plesom, smijehom i veseljem proslaviti Međunarodni dan plesa.

 

Projekt je financiran sredstvima Grada Osijeka. Mišljenja iskazana kroz Projekt i objavljeni sadržaji su odgovornost udruge KultAkt te ne izražavaju službene stavove Grada Osijeka.