Petu godinu za redom na Ekonomskom fakulčtetu u Osijeku održava se Kreativna riznica od 10. do 13. travnja 2019. godine. U suradnji s Filozofskim fakultetom, Akademijom za umjetnost i kulturu, te Trgovačkom srednjom školom Davor Milas donosi nam simpozij pod temom „Kružna kreativnost“.

Kao temeljni cilj Kreativne riznice izgradnja je pretpostavki za institucionaliziranje kreativne industrije u Republici Hrvatskoj, ali i postavljanje kreativne industrije u ulogu pokretača gospodarskog razvoja.
Od 2016. godine nositelji su i nagrade Volonterskog centra za doprinos volontiranju u području obrazovanja. Kreativna riznica nagrađena je 2017. godine nagradom za znanost u kategoriji populariziranja znanosti koju  je dodijelio Hrvatski Sabor.

Ovogodišnjim izdanjem kreativne riznice program je baziran na suradničkom kruženju 12 sektora kreativne industrije.
Ovaj besokatni simpozij svojim sadržajem privlači sve uzraste, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na njihovoj službenoj web stranici ili putem besplatne mobilne aplikacije.

Predavanje: Neprofitni projekti unutar kreativne industrije

Ove godine na popisu predavača i izlagača nalaze se predsjednica i osnivačica udruge KultAkt Laura Plantak i Mihaela Korman, voditeljica volontera u udruzi KultAkt.
Održati će predavanje na temu „Neprofitni projekti unutar kreativne industrije“. Predstaviti će različite projekte Udruge KultAkt koji imaju za cilj uključiti što više sudionika kreativne industrije na jednom mjestu. Cilj je kreirati dugoročne suradnje koje će potaknuti daljnji razvoj kreativne industrije.

Predavanje će se održati 11. travnja 2019. godine, s početkom u 18:00h sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7, 31 000 Osijek.