Ni ove godine se nismo dali da nas hladne i tmurne subote uspavaju te smo probudili svoju kreativnu stranu i primili se posla na radionicama Zimske škole kulture.

Kada nam je niska temperatura pokucala na vrata, mi smo već bili na prvoj radionici u Dječjem kazalištu koje nas je sa zadovoljstvom utoplilo i dočaralo nam kako je to biti glumac. Kazališne glumice naučile su naše mališane kako da izraze svoje emocije kroz glumu, a oni su se odlično snašli u ulozi glumca! Bilo je smijeha, ljutnje, tuge, sreće i puno drugih emocija koje smo doživjeli, i to samo zato jer nas strah od nastupa nije zaustavio. Ovo iskustvo nikako nećemo zaboraviti, a možda je čak neke od nas odvažilo da u budućnosti postanemo dio kazališne ekipe.

no images were found

Iduće smo subote Dan Grada Osijeka obilježili u prostorijama Muzeja likovnih umjetnosti. Zasukali smo rukave i izradili mnoštvo ukrasa od plastelina koji smo napravili od brašna, soli, ulja, vode i ekstrakta boje. Našim kreativcima nije trebala pomoć; izradivši ukrase svakakvih boja i oblika, dokazali su nam da njihova mašta nema granica. Svoje su ukrase darovali bližnjima te ih oduševili svojom kreativnošću!

no images were found

Poslije plastelina, u Muzeju Slavonije smo se odlučili poigrati s temperama i papirom. Koristeći samo prstiće, napravili smo šarene božićne čestitke kojima su se svi divili. Boje je bilo ne samo na čestitkama, već i na rukama, majicama te malim nosićima jer smo bili nestašni, zaigrani, ali i toliko nadahnuti da nismo mogli stati na jednoj. Malu sobicu u Muzeju preplavile su čestitke, a mi smo završili našu subotnju zabavu u Muzeju školjaka i vodenog svijeta. Tamo se pričalo o školjkama, hobotnicama, puževima i ostalom vodenom svijetu koji smo odlučili zaštiti pod svaku cijenu! Unutar školjke bezupke ostavili smo naše božićne želje za okoliš i životinje vodenog carstva.

no images were found

Zadnju smo radionicu održali u Kinu Urania gdje smo se skrili od hladnoće i snijega koji je pokrio naš Osijek. U prostoriji Kino Kluba u ugodnoj smo atmosferi od tijesta izrađivali ukrase za naše borove dok se vani čulo lagano fijukanje vjetra. Razne boje šljokica i raznoliko tijesto okupirali su naš stol, a mi smo ustrajali da našim borovima darujemo čarobne poklone za svu radost koju nam oni poklanjaju svakog Božića. Izraditi ukrase nije bilo lako, ali smo dali sve od sebe!

no images were found

Uz snijeg smo se i oprostili od ovogodišnje bajke koja nam svaku zimu izmami osmijeh na lica. Ako će iduća zima biti poput ove, s nestrpljenjem ju iščekujemo!

*Program Škola kulture financiran je sredstvima Osječko-baranjske županije.