Studenti treće godine preddiplomskog studija, smjer kulturalni menadžment su u sklopu kolegija Rad na projektu, zahvaljujući suradnji s doc. dr. sc. Martom Borić Cvenić imali prilike volontirati u našoj udruzi kako bi stekli znanja potrebna u pripremi i realizaciji projekata. Studentice Antonija Bradarić, Sunčana Lovrić i Josipa Vranović odlučile su se za volontiranje na Zimskoj školi kulture

no images were found

Njihov angažman u projektu započeo je već nekoliko mjeseci prije početka projekta, a pod našim mentorstvom studentice su sudjelovale u prošlogodišnjem izdanju projekta. Njihovi zadatci su se sastojali od kontaktiranja institucija koulture i sklapanja suradnje s njima te komunikaciju s djelatnicima institucija, a sudjelovale su i u kreiranju sadržaja za radionice uz pomoć stručnog vodstva institucija. 

Antonija o svojem iskustvu volontiranja kaže: „Naše ideje bile su više nego dobrodošle i tako smo poslije ovoga projekta stekle iskustvo sudjelovanja na projektu, razvile komunikacijske vještine, upoznale se s radom kulturnih institucija i njihovim djelatnicima te sudjelovale u vođenju programa radionica. Zbog toga smo shvatile koliko je truda, vremena i ljudi potrebno da bi se jedan projekt uspješno ostvario i razvijao u budućnosti. Program Zimske škole kulture bio je zanimljiv i drugačiji od onoga što smo naviknule raditi u vezi fakultetskih obaveza i dužnosti.

no images were found

Jedan od razloga zašto ranije nisam volontirala je bio taj što sam mislila da uz sve svakodnevne obaveze to neću stići, ali sada kada sam bila na neki način primorana sudjelovati u projektu zbog svojih fakultetskih obaveza i zadataka, shvatila sam da zapravo propuštam vrlo vrijedno iskustvo zahvaljujući kojemu mogu rasti kao osoba. Sada mi je definitivno žao što se ranije nisam pokušala pridružiti nekom projektu jer sam uz ovaj otkrila i brojne druge projekte koji se odvijaju u Osijeku i izrazito su zanimljivi.“, kaže Josipa nakon volontiranja u KultAktu.

no images were found

Sunčana o svome iskustvu na projektu Zimska škola kulture kaže: „Rad s djecom je za mene nešto posebno te je volontiranje na takvom projektu ispunilo sva moja očekivanja. Osim rada s djecom, volontiranje na projektu donijelo mi je i iskustvo u radu s ljudima koji nisu slični meni, ali je projekt savršeno osmišljen, organiziran i koncipiran te stoga nismo imali značajnijih problema i nesuglasica. Ekipa je bila odlična, atmosfera idealna i djeca su uživala na svakoj našoj radionici, koje su stalno hvalili, a nas volontere možda čak i zavoljeli.

no images were found

Tijekom projekta velik dio odgovornosti bio je na volonterkama, pod vodstvom člana Izvršnog odbora udruge, ne bi li u potpunosti iskusile što je sve potrebno odraditi da bi se jedan projekt realizirao. Možemo reći da smo izuzetno zadovoljni angažmanom i kreativnim idejama studentica te vjerujemo kako će im ovo volontiranje biti od velike koristi u budućem poslu. Nadamo se da je ovo bila samo jedna u nizu suradnji sa Odsjekom za kulturu i kreativne industrije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i veselimo se nekim budućim volonterima i novim iskustvima.