Udruga KultAkt savršeno je mjesto za one željne druženja i aktivnog provođenja vremena. Uz stalan posao u srednjoj školi i tjednu rutinu na poslu, zaželjela sam nešto gdje mogu ispoljiti potrebu za kreativnošću i smislenim provođenjem vremena s novim ljudima, od kojih mogu nešto i naučiti. Kada sam proučila web stranicu Udruge, dobila sam signal da je to mjesto na kojemu mogu ispuniti svoje potencijale, a da pritom budem društveno korisna. Svidjela mi se inicijativa da se Grad Osijek obogati kulturnim sadržajima namijenjenim svim građanima.

Shvatila sam da KultAkt radi na kulturnom uzdizanju Osječana i nudi im mnogo zabavnog, edukativnog i korisnog sadržaja. A sve to, potpuno besplatno!

no images were found

Pojavila sam se na intervjuu za nove članove. Sve je bilo jako organizirano, da sam se prepala ozbiljnosti i odlučnosti kojom KultAkt pristupa svojoj misiji. Na sreću, strah me brzo napustio vidjevši da su svi vrlo mladi, otvoreni i komunikativni. Primljena sam u Udrugu.

Ubrzo sam odradila svoj prvi volonterski angažman u kojemu sam stvarno uživala. Radi se o Zimskoj školi kulture. Projekt povezuje muzejske institucije grada Osijeka i Gradsku i sveučilišnu knjižnicu u Osijeku, nudeći kreativne radionice za djecu. To je prvi takav projekt koji je obuhvatio sve ustanove koje djeluju na području kulture. Moj angažman sastojao se od pripreme i timskog održavanja jedne radionica Škole. Na taj način sam mogla doprinijeti svojim talentom i iskustvom u radu s najmlađima,  budući da sam završila Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

no images were found

Nakon početnog iskustva i probijanja leda, shvatila sam da će mi se investiranje energije i vremena u KultAkt svakako isplatiti, u vidu toga da ću postati proaktivna i organizirana mlada jedinka s hrpom novih poznanstavaSounds good to me!

no images were found